Kabak Çekirdeği


Kabak çekirdeğini seviyorsanız bu çekirdeğin yalnızca vakit geçirmek için tüketilen bir kuru yemiş olmadığını bilmeniz gerekir. Kabak çekirdeği böbrek zayıflığını, böbrek , mesane iltihaplarını, idrar yollarında oluşan yanmayı ve idrardan kan gelmesini önler.

Ayrıca bağırsak kurtlarını düşürür.Ancak sürekli tüketilirse bir zaman sonra şişmanlığa sebebiyet verebilir.


Kabızlıkta Kabak yemekleri hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
Çiğ Kabak mı? Evet kabağı rahatlıkla pişirmeden de yiyebilirsiniz. İşte size enfes bir çiğ kabak salatası tarifi: İki kabağı çok güzel yıkayıp rendenin en kalın yerinden geçirin, yarım demet dere otu ve bir miktar dövülmüş cevizi ekleyin, tuz ve karabiber katıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sonra birkaç damla zeytinyağı ekleyip servis yapın. İşte size hem besleyici hem de lezzetli bir salata.


Sinirlere Kabak suyundan şerbet yapıp içirseniz nezleden ileri gelen baş ağrısını, vesveseyi geçirir, sinirleri yumuşatır. Ayrıca vücuttaki fazla suların atılmasını sağladığını da unutmayın.


İçindekiler Kabakta C vitamini, şeker, nişasta, albümin, salisilik asit peponin ve uçucu yağlar bulunur.


Öneriler Kabağın genellikle dere otu ile birlikte pişirilmesi önerilir. Bununla birlikte kabak yemeği ve kabak tatlısı yenildikten sonra biraz sakız çiğnenmelidir. Sakız çiğnemek tükürük ifrazatını artırır. Bol tükürükle karışmadığı zaman kabak midede gaza sebep olabilir, gaz da kalbi sıkıştırıp rahatsızlığa sebebiyet verir.


Hep Pilav Hep Makarna Etli ya da sulu yemeklerin yanına nedense hep pilav ya da makarna yapar ve bundan vazgeçmeyiz. Bunun yerine size çok basit bir kabak tarifi sunacağız; kabakları çok güzel yıkayıp uzunlamasına parmak parmak kesin az tuz, çok karabiberle ovun, teflon tavada yalnızca bir yemek kaşığı yağda ve oldukça hararetli ateşte bir iki dakika tavayı sallayarak pişirin. Tavadan aldıktan sonra üzerine dereotu kıyın. Bu yemek hem pilav veya makarnanın yerine geçecek hem de zahmetsizce hazırladığınız bu yemeği sair zamanlarda da afiyetle yiyeceksiniz.