İncir

Ülkemizde en çok Aydın ve İzmir de yetişen incirin çok fazla çeşitleri vardır.İnsan vücuduna faydaları saymakla bitmez. Enerji verir. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır. Yüksek oranda kalsiyum ve demir içerir ve bu yüzden kansızlığa ve kemik hastalıklarına iyi gelir.

Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır. Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir. Süt ile kaynatılan incir ses kısıklığına iyi gelir. Ağacının dalları kırıldığında akan süt, siğil ve nasırlara sürülürse çok iyi gelir. İnciri cevizle birlikte yerseniz hem bronşite iyi gelip öksürüğü keser hem de vücudunuzu zehirden korur.

Ayrıca Nezleye de iyi gelir. İnciri süte, sirkeye yada zeytinyağına batırarak yerseniz basur şikayetleriniz ortadan kalkar. Sesiniz kısıldıysa bir su bardağı sütün içine yine inciri atıp kaynatın ve sonra bunu için. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir. İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır. Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.İncirin içeriğinde şeker, organik asitler, sabit yağ ve A,B,C vitaminleri vardır.


Sofranızdan eksik etmeyin Nedense incir sofralarımızın bir görünüp bir yok olan yemişlerindendir. Bu güne kadar inciri hiç eksik etmeyen kimseye rastlamadım desem yalan olmaz. Amma yararlarını bilince insan bu işte bir yanlışlık olduğunu anlayacak ve inciri sofrasından veya mutfağından hiç eksik etmeyecektir. İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.


Midenizin Dostu İncir Taze incir yaprağı bulabilirseniz bu yapraklardan 250 gr. kadar toplayın, 1 litre suda kaynatıp bir gece bekletin. Sabah akşam bir çay bardağı içerseniz mide ağrılarınıza iyi gelecektir. Ancak incirin meyvesini dut ile birlikte yemek mide için iyi değildir. İncir sütü allerjendir ve dalağa zarar verir.


Ceviz ve İncir İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır.
Süt ve İncir İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.
Sesini Çok Kullananlara Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.


Nasır ve siğillere yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.


Şişmanlamak İstiyorsanız Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.
Ayrıca İncir, kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.